Obvestila

OBVESTILO

Od 5. - 9. 9. 2022 bo naša ambulanta zaprta.

V nujnih primerih nas bo nadomeščala Mira Misleta Ternar, dr. med. spec. pediatrije v ambulanti ŽIV ŽAV,d.o.o. na Kocljevi 10 v M. Soboti po obveznem predhodnem telefonskem dogovoru (tel: 02 524 16 50).

Še malo poletja naj bo...

Maja, Judita in Alenka
... See MoreSee Less

View on Facebook

OBVESTILO

V drugem tednu od 5. - 9. 9. 2022, ko bodo vrtci in šole veselo odprla svoja vrata, bomo naša ambulantna malo zaprli, da si naberemo moči za jesen in zimo.

Vljudno vas naprošam, da še ta teden uredite potrebna potrdila za vključitev v vrtec, zaprosite za odprte ali zaključene bolniške staleže in vso preostalo dokumentacijo (eRp, eNap...).

Lepe zadnje počitniške dni vsem 😊

Alenka
... See MoreSee Less

View on Facebook

OBVESTILO

Jutri v petek 26. 8.2022 bo naša ambulanta zaprta.

Samo za nujne primere nas nadomešča Mira Misleta Ternar dr. med. spec. pediatrije v ambulanti ŽIV ŽAV, d.o.o. na Kocljevi 10 v M. Soboti po obveznem predhodnem telefonskem dogovoru (tel: 02 524 16 50).

Alenka
... See MoreSee Less

View on Facebook

SPREMEMBE in VPRAŠANJA (pri okužbi s SARS-CoV-2)

Zaradi sprememb glede izolacije in številnih vprašanj, ki jih zaradi številnih okužb v zadnjih dneh naslavljate na nas, podajam nekaj obrazložitev, saj ne zmoremo odgovoriti vsakemu posebej. Dve sestri preko vseh meja odgovarjata na telefonske klice in el. pošto, če nas ne dobite, ker je telefon res polno zaseden (nadomeščamo še drugo ambulanto), bodite prosim potrpežljivi in nam pišite po el. pošti.

1. Pozitivni testi ob samotestiranju doma ali v šoli in pozitivni HAGT se še vedno potrjujejo s PCR testi.

2. Ob potrjeni okužbi s PCR je odrejena izolacija, ki traja najmanj 7 dni.

3. Pri asimptomatskih se 1. dan šteje dan pozitivnega PCR, pri simptomatskih pa je 1. dan, ko so se pojavili simptomi.

4. Izolacija se lahko zaključi, če je otrok 7. dan brez simptomov IN ima negativen HAGT opravljen pri pooblaščenem izvajalcu (samotestiranje ne velja). 8. dan se v tem primeru lahko vključi v vrtec ali šolo.

5. V primeru 7. dan opravljenega pozitivnega HAGT ostaja otrok naprej v izolaciji do 10. dne, ko ponovitev testa ni več potrebna.

6. Ob visokorizičnem stiku in če otrok ne spada med izjeme (glej NIJZ navodila), mu je odrejena karantena, ki traja 7 dni od zadnjega stika in se NE more predčasno prekiniti.

Vsi smo v isti zgodbi, vsi smo se naveličali tega obdobja, vsi si želimo drugačnega življenja, zdržimo in upajmo, da bo kmalu tu...

Alenka
... See MoreSee Less

View on Facebook

OBVESTILO!

S 01.10.2020 v naši ambulanti spreminjamo ordinacijski čas in sicer ga zjutraj zamikamo za pol ure:

ponedeljek: 7.30 - 15.00
torek: 7.30 - 15.00
sreda: 13.00 - 20.00
četrtek: 7.30 - 15.00
petek: 7.30 - 13.00

Odmor za malico ostaja nespremenjen dopoldan od 10.30 - 11.00, v sredo popoldan od 15.30 -16.00.

Bodite in ostanite zdravi,

Alenka
... See MoreSee Less

View on Facebook

V zadnjih dneh so naši kraji postali večje žarišče novih okužb s COVID 19. Nastala je velika zmeda, zaradi številnih različnih druženj mladih je situacija epidemiološko skoraj neobvladljiva. Na tem mestu naprošam mladino, da nam zdravstvenim delavcem pomaga.

Vsi, ki že veste za svoj pozitiven bris, obvestite svoje prijatelje s katerimi ste bili v stiku že 1-3 dni pred odvzemom brisa, ali pred pojavom simptomov in ti bodo stopili v kontakt z nami.

Ob pogovoru z nami bodite prosim iskreni, ne otežujte nam dela, ker želite nekaj prikriti.

Držite se navodil, ki jih dobite. Če to pomeni karanteno ali izolacijo za 14 dni, to pomeni točno to.

Vaš bris je lahko negativen kljub temu, da ste bili v stiku z osebo, ki ima pozitiven bris. To pomeni, da v tem trenutku res še niste kužni, a že jutri je lahko drugače, čeprav ne boste imeli nobenih znakov. Zato spet velja izolacija 14 dni od stika, ali od začetka simptomov, če se le ti pojavijo.

Vem, da se zavedate, da boste okužbo več ali manj zlahka preživeli, ampak pomislite na svoje starše, babice in dedke... Bodite odgovorni zaradi njih.

Omejite stike na malo število istih prijateljev.

Poletje je lepo in naj bo lepo za vse!

Alenka
... See MoreSee Less

View on Facebook