Obvestila

OBVESTILO

Jutri v petek 20. 5.2022 bo naša ambulanta zaprta.

Za nujne primere nas nadomešča Mira Misleta Ternar, dr. med. spec. pediatrije v svoji ambulanti ŽIV ŽAV, d.o.o. na Kocljevi 10 v M. Soboti po obveznem predhodnem telefonskem dogovoru (tel.: 02 524 16 50).

Lepe majske dni naprej vam želimo...

Alenka
... See MoreSee Less

View on Facebook

OBVESTILO

Od 19. - 22. aprila 2022 bo naša ambulanta zaprta.

Za nujna stanja nas nadomešča Mira Misleta Ternar, dr. med. spec. pediatrije v svoji ambulanti ŽIV ŽAV, d.o.o. na Kocljevi 10 v M. Soboti po obveznem predhodnem telefonskem dogovoru (tel.: 02 524 16 50).

Alenka
... See MoreSee Less

View on Facebook

OBVESTILO

V drugem tednu od 19. - 22. aprila 2022 bo naša ambulanta zaprta, zato že zdaj poskrbite za vse papirološke oz. e- zadeve (eRp, eNap, eBOL).

Alenka
... See MoreSee Less

View on Facebook

OBVESTILO

Jutri v petek 08. 04. 2022 bomo v ambulanti v popoldanskem času od 13.00 - 19.30.

Alenka
... See MoreSee Less

View on Facebook

OBVESTILO

Jutri v petek 1. 4. 2022 bo naša ambulanta zaprta. Za nujna stanja nas nadomešča Mira Misleta Ternar, dr. med. spec. pediatrije v svoji ambulanti ŽIV ŽAV, d.o.o. na Kocljevi 10 v M. Soboti po obveznem predhodnem telefonskem dogovoru (tel.: 02 524 16 50).

Ni prvoaprilska šala 😀

Alenka
... See MoreSee Less

View on Facebook

SPREMEMBE in VPRAŠANJA (pri okužbi s SARS-CoV-2)

Zaradi sprememb glede izolacije in številnih vprašanj, ki jih zaradi številnih okužb v zadnjih dneh naslavljate na nas, podajam nekaj obrazložitev, saj ne zmoremo odgovoriti vsakemu posebej. Dve sestri preko vseh meja odgovarjata na telefonske klice in el. pošto, če nas ne dobite, ker je telefon res polno zaseden (nadomeščamo še drugo ambulanto), bodite prosim potrpežljivi in nam pišite po el. pošti.

1. Pozitivni testi ob samotestiranju doma ali v šoli in pozitivni HAGT se še vedno potrjujejo s PCR testi.

2. Ob potrjeni okužbi s PCR je odrejena izolacija, ki traja najmanj 7 dni.

3. Pri asimptomatskih se 1. dan šteje dan pozitivnega PCR, pri simptomatskih pa je 1. dan, ko so se pojavili simptomi.

4. Izolacija se lahko zaključi, če je otrok 7. dan brez simptomov IN ima negativen HAGT opravljen pri pooblaščenem izvajalcu (samotestiranje ne velja). 8. dan se v tem primeru lahko vključi v vrtec ali šolo.

5. V primeru 7. dan opravljenega pozitivnega HAGT ostaja otrok naprej v izolaciji do 10. dne, ko ponovitev testa ni več potrebna.

6. Ob visokorizičnem stiku in če otrok ne spada med izjeme (glej NIJZ navodila), mu je odrejena karantena, ki traja 7 dni od zadnjega stika in se NE more predčasno prekiniti.

Vsi smo v isti zgodbi, vsi smo se naveličali tega obdobja, vsi si želimo drugačnega življenja, zdržimo in upajmo, da bo kmalu tu...

Alenka
... See MoreSee Less

View on Facebook